LOAY:n kulttuuritoimikunnan tarjontaa

Lahden kaupunginteatterissa JUHANI-näyttämöllä:

  • AIKA: torstai 5.3.2015 klo 19.00 (Juhani- näyttämö)
  • HINTA: jäsen 15€ / ei jäsen 25,50€

Ilmoittautuminen ja maksu keskiviikkoon 11.2.2015 mennessä LOAY:n verkkokaupassa. Lippuja ei tulosteta.

Liput jaetaan paikan päällä esityspäivänä. Tarkempi lippujenjakopaikka ja –aika ilmoitetaan myöhemmin sähköpostilla.

sarkela

Ilmari Turja: SÄRKELÄ ITTE

Suomalainen komediaklassikko itseriittoisesta tehtaanjohtajasta

Kovalla työllä asemansa saavuttanut tehtaanjohtaja Julius Särkelä pitää itsepäisesti kiinni ajatuksistaan ja päätöksistään niin tehtaalla kuin kotonakin. Asiat rullaavat parhaiten silloin, kun ne menevät Särkelän pillin mukaan. Kun Särkelä itte on maailman napa, jää muille keinoksi imartelu ja se saa lopulta Särkelän paljastamaan todellisen minänsä.

Kylälle on rakennettu Särkelän kovasta vastustuksesta huolimatta uusi silta ja sen avajaisia aiotaan juhlia näyttävästi. Avajaisissa kaivattaisiin myös Särkelän apua ja osallistumista. Juhlajärjestelyjen keskelle saapuu myös maalaisisäntä Heroja perimään Särkelältä vanhoja saataviaan.

Ilmari Turjan komedia on yksi Suomen esitetyimmistä näytelmistä. Hän kirjoitti näytelmänsä 1944. Silloin tuollaisia Särkelöitä oli maassamme, enää heitä ei ole vai onko? Ei ainakaan politiikassa tai pienimmissä tai isoimmissa pomoissa. Eihän?

OHJAUS: Jussi Helminen , LAVASTUS JA PUKUSUUNNITTELU : Minna Välimäki, VALOT: Harri Peltonen, ÄÄNET: Sami JärvinenROOLEISSA: Tapio Aarre-Ahtio, Laura Huhtamaa, Mikko Jurkka, Liisa Loponen, Jarkko Miettinen, Teemu Palosaari, Mikko Pörhölä, Taisto Reimaluoto (vier.), Mirja Räty ja Satu Säävälä (vier.)